Klantenservice: +31 (0) 546 621 174

Henriette

Hallo lezers, Hierbij een klein verslag van mijn strijd tegen de overtollige kilo's. Mijn naam is Henriette en ben 58 jaar oud. Op 14 september 2007 was mijn eerste dag dat ik bij Ortho-Fit binnen kwam, hierover had ik gelezen in een verslag in de krant.

Ik had volgens mij veel overgewicht en mijn lichamelijke gesteldheid was uitgesproken slecht geworden, door medicijnen waren er veel kilo's aangekomen die er met een normaal dieet niet weer afgingen of wel af maar 2x zoveel er weer bij. Dit overkomt heel veel mensen.

Na een uitgebreid onderzoek en testen is er voor mij een dieet samengesteld, nou dat was niet mis, ik had ook nog schimmels in de darmen en daarvan kwam ook dat ik geen bepaalde dingen mocht hebben die bij een normaal dieet wel mochten, maar ik had me voorgenomen om er dit keer echt voor te gaan. De eerste weken was het vreselijk en bij de eerste weegcontrole was het niet wat ik had verwacht, vreselijk maar 3 kilo in 3 weken met zo'n vreselijk dieet waar alles was verboden waar ik altijd veel van had genoten.

Mijn dieet is koolhydraten vrij, dus geen aardappelen pasta's bonen brood zoet fruit en natuurlijk alle snacks hartig en snoep en een wijntje op zijn tijd. Mijn man heeft er eerst aan mee gedaan maar was snel afgehaakt, dit is ook niet lang vol te houden, elke dag kookte ik dus 2 warme maaltijden. Je moet wel creatief zijn met de dingen die je wel mag eten, let wel ik ben nooit misselijk of ziek geweest dus het gaat goed als je maar de juiste dingen eet, dat is dus heel belangrijk dat je de begeleiding krijgt. Vlees was een heerlijke bijkomstigheid dat mag ik onbeperkt eten (geen varkens) en natuurlijk lekker veel vis in alle soorten.

Na een aantal weken ging het steeds beter ik viel goed af, niet teveel, maar het ging steeds beter, je kunt altijd bellen of mailen als het niet goed gaat, ik heb er gelukkig nooit gebruik van hoeven te maken, mijn man heeft me enorm gesteund in alles, door de accupressuur die ik elke 2-3 weken kreeg ging het ook steeds beter.

Wat ik wel heb gedaan is elke dag ja elke dag 1 1/2 gelopen na de maaltijd sávonds, ik heb een kantoorbaan dus veel zitten maar loop nu voor ieder printje. en de trap loop ik op en af geen lift meer, het is zo dat je als je minder gewicht meesleept het allemaal veel makkelijker gaat je gezondheid moet toch voor alles gaan, maar dat is iets wat je naderhand bedenkt, waarom je het dan eerst erg uit de hand laat lopen weet geen mens.

Inmiddels zijn we 7 maanden verder 14 april 2008 en heb ik mijn ideale gewicht behaald let wel ik ben 23 KILO-46 POND let wel wat Carla altijd zegt 92 pakje boter kwijtgeraakt. Nu ben ik al een tijdje weer aan het brood eten en het gewicht gaat nog steeds terug. Je moet natuurlijk straks wel weer normaal eten kunnen eten zoals brood en aardappelen en de gewone dingen in het leven. Hier is natuurlijk de begeleiding prima voor. Laatst was ik bij de groenteman en heb daar 2 zakken van 10 kilo aardappelen opgetild hij vroeg of ik ze wilde kopen ik zei nee ik wilde alleen even voelen hoe het was dat ik dit niet mee mee hoefde te slepen. Hij kon de humor er wel van inzien. Ik krijg heerlijke reacties over mijn figuur, en mijn gehele kleding collectie heb in weggegeven alles nieuw, dat mag toch wel na zo'n winter.

Het fijne van dit Gezondheidscentrum is dat ik zolang als ik zelf wil bij hen onder controle kan blijven voor de hoognodige ondersteuning als het (ik hoop het niet) weer mis zou gaan. Dan kan er snel weer wat aangedaan worden. Ik vind zelf dat als je er niet aan toe bent zulke dingen niet vol kunt houden, maar dat is met alle dingen het stoppen met roken voor 27 jaar geleden heeft me totaal geen moeite gekost maar dit heeft vele offers van me geeist.

Pas op als je dit doet laat je niet ompraten door mensen die met goede bedoelingen je toch iets willen laten eten met, ach toe dit mag toch wel een keer of van dit ene ding daar wordt je niet dik van, maar ieder pondje gaat door de mond en eenmaal de smaak te pakken van het verboden lekkers is niet goed.Ik ga nog even door met dit dieet, en zal dan weer langzaam een normaal patroon van eten aannemen dan heb ik een marche opgebouwd van misschien 2 kilo daar kan je dan mee schommelen.

Verder kan ik een ieder adviseren om een bezoek te brengen aan dit centrum om met een van de mensen een gesprek aan te gaan.

Met vriendelijke groet

Henritte