Klantenservice: +31 (0) 546 621 174

Straling

Waarschuwingen voor straling van mobiele apparaten

Slechts weinigen die een smartphone, tablet of gelijksoortig apparaat aanschaffen, zijn zich ervan bewust, dat al deze wireless apparaten worden vergezeld van een document van de fabrikant waarin zij waarschuwt om het apparaat niet naast een volwassen menselijk lichaam te houden. Tevens staat erin vermeld dat gecontroleerd onderzoek uitwijst dat microgolf straling van mobiele telefoons de beschermende laag van de hersenen verzwakt.

Volgens een recent gepubliceerd wetenschappelijk artikel van de Environmental Health Trust (EHT) absorbeert een kinderhoofdje tweemaal zoveel microgolf straling van mobiele telefoons, dan het hoofd van een volwassene. Verder is de straling van mobiele telefoons die door volwassenen worden gedragen in shirts of broekzakken zeker 4 tot wel 7 keer hoger dan dat in de regelgeving van de Federal Communications Commission (FCC) in de Verenigde Staten is vastgelegd. Ga er maar van uit dat dit voor kleinere kinderlichamen zelfs nog hoger ligt. Hier wordt in de beschrijvingen die je bij het apparaat krijgt echter niets over vermeld.

“De standaard voor mobiele telefoons is ontwikkeld gebaseerd op oude wetenschap, oude modellen en oude aannames over hoe wij de mobiele telefoon gebruiken. Daarom moet men dit juist aanpassen aan de tijd en zo onze kinderen en ouderen beschermen!” aldus Dr. Devra Davis van EHT, tevens oprichter en lid van Raad van Advies van organisatie Healthy Child Healthy World.

Eén ding is zeker: deze elektronische gadgets, zoals de Apple iPad of iPhone, zijn bijzonder leuk. Kinderen zijn er weg van, je kunt er veel leuke dingen mee doen. Zelfs Rachel Lincoln Sarnoff, Executive Director en CEO van Healthy Child Healthy World. De zorg zit meer in het feit dat de technologie zich sneller ontwikkelt dan het vermogen te doorgronden wat de potentiële gezondheidsrisico’s en –consequenties zijn. Niemand zal ouders verbieden om dergelijke gadgets te kopen voor de kinderen, maar het is wel van belang dat je als ouder bewust bent, of bewuster wordt van de mogelijke risico’s. Zeker als het aankomt op de gezondheid van de kinderen./p>

Wifi is schadelijk voor de gezondheid

Er wordt vaak gezegd dat straling die afkomstig is van Wifi, schadelijk is voor de gezondheid. Het is ook niet onlogisch dat dit verondersteld wordt: we spreken immers van elektromagnetische golven die zich overal om ons heen bevinden. Elektromagnetische golven bewegen zicht voort door een wisseling van elektrische en magnetische velden.Sommige mensen zeggen overgevoelig te zijn voor elektromagnetische golven zoals die ook voor Wifi gebruikt worden. Dit wordt ook wel elektroallergie genoemd of Elektro HyperSensitiviteit (EHS). Dit is een onbewezen overgevoeligheid voor elektrostraling, waarbij er jeuk ontstaat aan de huid.

Elektromagnetische straling niet alleen van Wifi afkomstig

Wifi is niet de enige boosdoener van het voortbrengen van elektromagnetische straling. Zoals al eerder gezegd, wordt er voor radio ook gebruikt gemaakt van elektromagnetische straling. verder zijn de tv, pc, elektrische deken, keukenapparaat (met name de magnetron), lampen en mobiele telefoons ook voortbrengers van deze straling. Niet alles brengt een even groot elektrische straling met zich mee. Uit onderzoek is gebleken dat Wifi-straling schade toebrengt aan bomen. De straling verstoord het groeiproces waardoor blaadjes van de bomen vallen. Door deze verstoring kan ook het dierenrijk verstoord worden. Immers, planten en dieren werken nauw samen.

Gevaar voor de mens

Zoals eerder gezegd, zijn er mensen die beweren overgevoelig te zijn voor elektromagnetische straling. Nou is licht ook een elektromagnetische straling, en een lichtallergie bestaat wel degelijk. Maar of mensen ook overgevoelig kunnen zijn voor radiogolven, is tot nu toe nog niet bewezen. Onderzoek wijst uit dat er nog geen schadelijk effecten zijn gevonden bij mensen die aan Wifi-straling of straling veroorzaakt door mobiele telefoons zijn blootgesteld. Hoe dit zich in de toekomst gaat ontwikkelen is nog onduidelijk. Voor de lange termijn zijn er namelijk nog geen resultaten bekend. Uit voorzorg worden in sommige landen al mobiele telefoon geweerd uit klaslokalen en zijn laptops, tablets of andere apparaten die verbinding maken met Wifi beperkt in hun gebruik.

Zes eenvoudige acties

Hieronder volgen zes eenvoudig uit te voeren acties om jouw familie te beschermen tegen te veel straling door mobiele apparaten.
 • 1. Maak gebruik van een headset: door gebruik te maken van een ‘oortje’, handsfree apparaat of de speaker van de telefoon vergroot je de afstand tussen jouw lichaam en de mobiele telefoon en daarmee verminder je de blootstelling aan straling.
 • 2. Draag je mobiele telefoon niet op je lichaam, bijvoorbeeld in de broekzak. Een mobiele telefoon zend altijd straling uit, ook wanneer deze is uitgeschakeld.
 • 3. Kijk uit bij een zwak signaal (weinig bereik). Juist in de standby mode of bij weinig of géén bereik neemt de blootstelling aan straling toe. Beperk het gebruik van de telefoon in deze situaties.
 • 4. Beperk het gebruik van de mobiele telefoon door kinderen. Onderzoeken wijzen voortdurend uit dat kinderen in het bijzonder kwetsbaar zijn voor de effecten van straling van mobiele telefoons. Over het algemeen geldt: hoe jonger het kind, des te groter het risico dat men loopt.
 • 5. Leg geen mobiele telefoon op je nachtkastje of elders in jouw nabijheid terwijl je slaapt. En zeker niet bij jouw kind. Je kan dan zelf wel slapen, maar je telefoon is wel aan het werk… met het zenden van straling.
 • 6. Wanneer je kind gebruik maakt van een smartphone, iPad of iPod Touch, bijvoorbeeld om een spel te spelen, schakel dan de Wi-Fi mode uit. Je kunt ook het apparaat in de Vliegtuigmodus of op Offline zetten. Hiermee verminder je de straling.

 • Antistraling sticker (te koop in onze webshop)

  De anti-straling sticker biedt bescherming tegen belastende straling. De bescherming is gebaseerd op een technologie die al 46 jaar bestaat en o.a wordt toegepast in de MRI scan, zodat je niet verbrandt door de hoeveelheid straling. Ons product is gepatenteerd en diverse malen wetenschappelijk getest door bekende instanties in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Het product bestaat uit een aantal antennes die de elektromagnetische golven oppakken en identieke tegengolven produceren. Deze tegengolven neutraliseren de vervuilende golven. Denk hierbij aan twee water golven die tegen elkaar slaan en hun kracht verliezen. Door deze technologie ondervindt het lichaam nauwelijks nog last van de straling.

  Voor welke apparaten kan de sticker worden gebruikt?

  Het product werkt tegen elektromagnetische straling van o.a. televisie, pc, wifi, magnetron, navigatie en wekkerradio.Plak de sticker op de achterkant van uw mobiel of draadloze telefoontoestel. Bij de overige apparaten aan de voorkant plakken.

  Bekijk hier de video over dit onderwerp