Klantenservice: +31 (0) 546 621 174

Over Ortho Fit

Ortho-Fit bestaat inmiddels uit een gezellig team van deskundigen

Esther Janssen heeft Ortho-Fit opgezet om mensen professioneel en persoonlijk te begeleiden bij het vaststellen van de OORZAAK van hun acute of chronische klachten. Naast het coachen cq. begeleiden van de mensen om zichzelf een gezondere levensstijl aan te meten, willen we juist proberen mensen "bewust"te maken van hun eigen aandeel in het helingsproces. Uiteindelijk gaat het erom niet zozeer een diagnose te stellen maar mensen het vertrouwen terug te geven in zichzelf en het "zelfregulerend"vermogen te stimuleren.

Daarnaast begeleiden we mensen die willen afvallen en/ of sporten. Ook bij mensen die veel gelijnd hebben (zogenaamde jojo-effect) is er altijd een oorzaak waarom men steeds opnieuw aankomt. Hier wordt echter bijna nooit naar gezocht en wordt er maar wat "raak"gelijnd, met desastreuze gevolgen voor het lichaam. Het concept Ortho-Fit is gebaseerd op onze jarenlange ervaring in de praktijk.

Esther heeft altijd studie’s gevolgd die haar kennis verbreedde. Achttien jaar geleden is zij ernstig ziek geweest en is ze zich meer gaan verdiepen in de mogelijkheden naast de reguliere zorg. Zij is zich meer bewust geworden van het feit dat men het lichaam goed moet onderhouden, dit zijn de bouwstenen van je lijf. Het meest belangrijke keerpunt was de bewustwording dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze daden en dus ook voor de gezondheid van ons lijf en leden. De afgelopen 12 jaar heeft ze veel ervaring opgedaan als voedingsdeskundige als (laser) acupuncturiste, ooracupuncturiste, orthomoleculair specialist en natuurgeneeskundige. Op dit moment houdt zij zich grotendeels bezig met coaching en verdieping. Lichaam en geest moeten immers in balans zijn en mensen hiermee op weg te helpen is een prachtige bezieling. Esther heeft inmiddels ook Schimmeldiagnostiek gedaan bij het Cytologisch en Pathalogisch centrum in Leiden. Ook heeft zij de studie SIVAS ooracupunctuur afgerond in juni 2010.
Esther gaf zelf vele jaren het Seminar EAV(Electro Acupunctuur) en Gewichtsreductie bij Fitronics en voorheen bij Twillmed. In november 2010 heeft zij de seminars gevolgd van the Reconnection van Eric Pearl. Level I, II en III. Zij is in september 2014 geslaagd voor haar studie Klinische Psychologie. In 2015 is zij opleidingen gaan schrijven voor De ondernemersschool. Inmiddels staat de opleiding Kindervoedingsadviseur online en is Esther bezig met het schrijven van de opleidingen Stoppen met roken coach en Orthomoleculaire voeding. De studies zijn te bestellen via www.deondernemersschool.nl en via www.thuiscursus.nl.

Recentelijk in augustus 2016 heeft Esther haar diploma Hypnotherapie en regressie behaald.


Wendy van der Wal heeft in maart 2011 haar diploma verpleegkunde gehaald en is sindsdien bij ons werkzaam. Voorheen heeft zij ook al stage gelopen bij Ortho-fit en kent dus alle ins en outs. Wendy heeft zelf posttraumatische dystrofie gehad en hierdoor haar linker-onderbeen verloren. De dystrofie is uit haar lichaam en ze loopt,fietst enz. met een prothese. Daarnaast zit ze in het nederlandse selectieteam van de rolstoelbasketbal en staat ook onder contract bij NOCNSF. Kortom, Wendy is iemand die een groot empathisch vermogen heeft en een enorme kracht om door te gaan, ondanks tegenslagen.

2010 heeft Wendy in Rotterdam de  cursus Microscopisch Levend en Droogbloed analyse gevolgd.

September 2016 start Wendy met de opleiding Life Science Therapeut.

Ortho-Fit
Elk mens is uniek en ieder mens verdient het om ook die aandacht te krijgen die wij als therapeuten ook aan onszelf zouden toebedelen. Wij gaan uit van "delen". Ontvangen en geven zijn 2 belangrijke werkwoorden in onze praktijk. De patient staat centraal en zijn doel is prioriteit.

De combinatie van bioresonantie, ooracupunctuur, mental coaching geeft een enorme verdieping op zowel fysiek, bewust als onbewust vlak. Doordat we patiënten leren door middel van een eigen stukje verantwoordelijkheid op te pakken en beslissingen naar zichzelf toe te halen, komt men erachter dat je altijd een keuze hebt. Ook is het belangrijk om inzicht te krijgen in het bijstellen van verwachtingspatronen. Hoe groter het verwachtingspatroon, hoe groter de teleurstelling. Vragen stellen zoals: wat wil je zelf, wat is jou doel, waar ligt je grens? komen allemaal aan de orde. Een niet te onderschatten terugkerend probleem is om te onderzoeken waar een verslaving vandaan komt, wat is de oorzaak van, roken, te veel eten, jezelf beschadigen, neurotische angsten, haren uittrekken, te veel drinken etc.

Bij Ortho-fit zoeken we de oorzaak van de klacht en daarna kan deze zeer goed behandeld worden met ondersteuning van bioresonantie, orthomoleculaire voedingssupplementen, homeopathische middelen, acupunctuur etc. afhankelijk van de wensen van de patiënt.

Esther Janssen staat ingeschreven bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) en RBNG (overkoepelende organisatie) en daardoor zijn er ziektekostenverzekeraars die de behandeling gedeeltelijk vergoeden mits u aanvullend verzekerd bent. Daarnaast staat zij als docente geregistreerd bij het CRKBO.